Yrkes-EM i Budapest

Nedan är en rapport från Yrkes-EM

24/9 Samlades det Svenska Yrkeslandslaget, 32 st förväntansfulla ungdomar för att flyga till Budapest och Euroskills. Dagen efter fick de tävlande tillträde till arenan och det väntade en Familiarizationday. En dag där Louise fick möjlighet att bekanta sig med material, produkter, apparater, sängar och verktyg. En väldigt viktig dag för både Louise och mig.

Louises tävlingsdagar har sett ut på följande vis:
Onsdag 26/9: Slimming Body treatment, Bodysugering & Airbrush Makeup samt SPA Pedikyr.
Torsdag 27/9: Advanced Facialtreatment med Ultra sonic samt färgning av fransar och bryn, 80´s Makeup samt Gel manikyr och nailart.
Fredag 28/9: Mysteriebox 1,  Ryggbehandling samt Mysteriebox 2, Acne treatment.

Mysterieboxarna släpptes på morgonen och ingen av oss Experter/domare eller tävlande visste vilka moment som väntade. Jag tycker att detta är den bästa delen av hela tävlingen då man verkligen ser yrkesskickligheten hos den tävlande. Louise var väldigt lugn och trygg så detta gick väldigt bra!

Det var en väldigt jämn tävling med en hög nivå, vi fick kämpa för varje poäng då några domare, tyvärr, inte spelade efter spelets regler. Jag tycker att det är väldigt viktigt att bedöma rättvist och se varje persons kunskap och inte vilket land som står bakom. Vårt jobb som domare är att vara opartiska och bedöma efter kriterierna som vi domare har.

Louise slutade på en 7:e plats av 16 och tilldelades en Medal of Excellence, vilket innebär att man har uppnått ett resultat på över 700 poäng. Det visar på en otroligt hög yrkesskicklighet och att man har gjort en exceptionellt bra tävling.
Jag är imponerad över Louises prestation och stolt över att få vara en del av hennes resa och utveckling. Men än är vi inte klara, för nu börjar träningen mot Worldskills Kazan 2019.

Jag vill tacka Louise för en väl genomförd tävling och för hennes engagemang innan och under tävling. Men man kan träna hur mycket som helst men utan samarbetspartners och sponsorer som stöttar, hjälper till, engagerar sig kommer vi ingenstans.
Mitt största tack som Expert/tränare vill jag ge till er, ni är otroligt viktiga och hoppas på fortsatt samarbete!

Emmastina Dannered
Expert/tränare
Worldskills Sweden

.

Tack till våra Guld Sponsorer: Exuviance och Gilda Cosmetic

Tack också till övriga sponsorer: Pandhys, Work & Clothes, Gilda Skolan

Rättigheter: 
Öppet material